Veel gestelde vragen

Op deze pagina vind je een overzicht van veel gestelde vragen. Zit jouw vraag er niet tussen en wil je wel graag een antwoord? Neem dan even contact met ons op. (klik op het plusje voor het antwoord op de vraag).

Wat is de beste periode om een pretecho te laten maken?

Vanaf 7 weken is het op ieder moment in de zwangerschap mogelijk om een 2 D echo te maken. De mooiste beelden zijn te maken vanaf  ongeveer 14 weken.

Ik heb gehoord dat het makkelijker is om een echo te maken als ik een volle blaas heb, klopt dat?

Alleen wanneer je komt voor een echo vroeg in de zwangerschap is het verstandig om niet net voor het onderzoek te gaan plassen.

Hoe lang duurt een echo-onderzoek?

De diagnostische echo’s zoals vitaliteit, bloedverlies,  placentalokalisatie, groei- en liggingsecho duren 15 minuten. De combinatietest duurt 30 minuten en de 20 weken echo duurt 35 minuten.

Mogen we andere mensen meenemen tijdens de echo?

We begrijpen dat je wellicht meerdere mensen de echo wilt laten meemaken, maar het gaat om een medisch onderzoek. De echoscopiste draagt de verantwoordelijkheid voor het onderzoek en moet zich goed kunnen concentreren. Behalve jezelf kunnen er maximaal 1 volwassene mee in de echokamer.

Kan ik per Pin betalen?

U kunt bij ons uitsluitend per pin betalen.

Kan ik een medische echo combineren met een pretecho?

Nee, een medische echo kan niet gecombineerd worden met een pretecho. Dit is een landelijke richtlijn waar wij ons heel strikt aan houden. We zullen wel proberen om ook bij de medische echo’s een aantal mooie en herkenbare beelden af te drukken voor je.

Kan ik kinderen meenemen naar een 20-weken echo?

De 20-weken echo is een langdurig onderzoek (ca. 40 minuten) en vraagt om concentratie van de echoscopiste. Daarom verzoeken we je om geen (kleine) kinderen mee te nemen naar de 20-weken echo. Zo kan de echoscopiste geconcentreerd haar werk doen en in alle rust je vragen beantwoorden. Bovendien is 40 minuten erg lang voor kinderen om stil te zitten en zoet te zijn 🙂.

Wil je een afspraak maken of meer informatie?