Veel gestelde vragen

Op deze pagina vind je een overzicht van veel gestelde vragen. Zit jouw vraag er niet tussen en wil je wel graag een antwoord? Neem dan even contact met ons op. (klik op het plusje voor het antwoord op de vraag).

Wat is de beste periode om een pretecho te laten maken?

Vanaf 7 weken is het op ieder moment in de zwangerschap mogelijk om een 2 D echo te maken. De mooiste beelden zijn te maken vanaf  ongeveer 14 weken.

Ik heb gehoord dat het makkelijker is om een echo te maken als ik een volle blaas heb, klopt dat?

Zorg voor een iets gevulde blaas, dit maakt het echoën vaak makkelijker.

Hoe lang duurt een echo-onderzoek?

De vitaliteitsecho, termijnecho, echo bij bloedverlies, groei- en liggingsecho. Placentalokalisatie duurt 20 minuten.

De 13 weken echo duurt 30 minuten en de 20 weken echo duurt 40 minuten.

Mogen we andere mensen meenemen tijdens de echo?

We begrijpen dat je wellicht meerdere mensen de echo wilt laten meemaken, maar het gaat om een medisch onderzoek. De echoscopiste draagt de verantwoordelijkheid voor het onderzoek en moet zich goed kunnen concentreren. Behalve jezelf mag er maximaal 1 volwassene mee in de echokamer. We vragen je geen kinderen mee te nemen naar medische echo’s.

Kan ik per Pin betalen?

U kunt bij ons uitsluitend per pin betalen.

Kan ik een medische echo combineren met een pretecho?

Nee, een medische echo kan niet gecombineerd worden met een pretecho. Dit is een landelijke richtlijn waar wij ons heel strikt aan houden. We zullen wel proberen om ook bij de medische echo’s een aantal mooie en herkenbare beelden af te drukken voor je.

Kan ik kinderen meenemen naar de 13 weken en 20 weken echo?

De 13 weken en 20 weken echo’s zijn lange medische onderzoeken, ca. 30 en 40 minuten, dat vraagt om concentratie van de echoscopiste. Daarom vragen we je om geen kinderen mee te nemen naar de 13 en 20 weken echo’s, Bovendien zijn 30 of 40 minuten erg lang voor voor kinderen om stil te zitten en zoet te zijn ?.

Wil je een afspraak maken of meer informatie?