0182 - 514 514

Wat kost een echo?

Alle bedragen voor de medische echo-onderzoeken zijn landelijk bepaald en vastgesteld en kunnen ieder jaar veranderen.  Het is voor In Zwang mogelijk om bij de meeste zorgverzekeraars rechtstreeks te declareren. Voor de zorgverzekeraars waarbij dit niet mogelijk is, dien je het onderzoek in eerste instantie zelf te betalen door middel van een pintransactie. Je kunt de nota vervolgens bij de zorgverzekeraar ter vergoeding indienen.

De kosten voor de SEO, termijnecho en de specifieke diagnose echo worden vergoed uit de basiszorgverzekering. Een termijnecho en een 20 weken echo worden maar 1 keer per zwangerschap vergoed.

Bij het annuleren van de combinatietest zonder medische reden, waarbij al wel bloed afgenomen is, komen de kosten van bloedafname voor eigen rekening. De kosten voor bloedafname bedragen: € 65,63. De combinatietest (nekplooimeting en bloedtest) wordt vanaf 2015 niet standaard meer door de zorgverzekeraars vergoed. De kosten voor de combinatietest dienen voorafgaand aan het onderzoek te worden voldaan middels een pintransactie.

Vrouwen die een medische indicatie hebben, bijvoorbeeld omdat je eerder een kind met een chromosomale afwijking hebt gekregen, blijven voor vergoeding van de combinatietest in aanmerking komen. Als de uitslag van de combinatietest wijst op een verhoogd risico (= 1 op 200 of hoger) worden de kosten voor vervolgonderzoek wel door de verzekering vergoed.

Afspraken moeten minimaal 24 uur van tevoren worden geannuleerd. Bij niet tijdig afmelden of te laat verschijnen brengen we € 35 euro in rekening. Bekijk ook onze algemene voorwaarden en klachtenprocedure. Heb je nog vragen of wil je graag meer informatie, neem dan even contact met ons op.

Goed om te weten

  • Al onze tarieven zijn inclusief BTW
  • U kunt bij ons alleen per PIN betalen
  • Wij vragen geen toeslag voor het maken van echo in de avond of het weekend
  • Leuk om cadeau te geven! Bij ons kun je ook cadeaubonnen verkrijgen voor elk gewenst bedrag.

Waarom kiezen voor In Zwang?

  • Ervaren team van echoscopisten
  • Hoogwaardige en moderne apparatuur
  • Zorgvuldige manier van werken
  • Ook ‘s avonds en op zaterdag
  • Uitstekende prijs – kwaliteitsverhouding

Wil je een afspraak maken of meer informatie?