Veel gestelde vragen pretecho

Op deze pagina vind je een overzicht van veel gestelde vragen over het maken van een pretecho. Zit jouw vraag er niet tussen en wil je wel graag een antwoord? Neem dan even contact met ons op.

Wat is de beste periode om een pretecho te laten maken?

Vanaf 7 weken is het op ieder moment in de zwangerschap mogelijk om een 2 D echo te maken. De mooiste beelden zijn te maken vanaf  ongeveer 14 weken.

Vanaf wanneer kunnen jullie het geslacht van het kindje bepalen?

Het geslacht van de baby kunnen we bepalen vanaf 15-16 weken. Voor die tijd is de kans op fouten veel groter en kunnen we je geen zekerheid geven. Er zijn praktijken die al vanaf 13 weken een geslachtsbepaling aanbieden, wij kiezen hier bewust niet voor.

Mogen we andere mensen meenemen tijdens een pretecho?

Je mag naar een pretecho maximaal 5 personen meenemen (volwassene en/of kinderen)

Kan ik bij jullie ook pinnen?

U kunt bij ons uitsluitend met PIN betalen.

Wat gebeurt er als het kindje bij een 2D echo niet mooi in beeld komt?

Een 2 D echo lukt in principe altijd. Zijn de beelden volgens de beoordeling van de echoscopiste niet goed dan zal zij aangeven dat u op een ander moment terug mag komen voor nieuwe opnames.

Kan ik een medische echo combineren met een pretecho?

Nee, een medische echo kan niet gecombineerd worden met een pretecho. Dit is een landelijke richtlijn waar wij ons heel strikt aan houden. We zullen wel proberen om ook bij de medische echo’s een aantal mooie en herkenbare beelden af te drukken voor je.

Wil je een afspraak maken of meer informatie?